A-kasse medlemskab

Er du i tvivl om, hvorvidt det er en god idé få et a-kasse medlemskab, så forklarer vi her i indlægget, hvorfor det bør være en af de vigtigste prioriteringer i dit voksne liv.

Det forholder sig nemlig således, at du under uddannelse kan få et gratis a-kasse medlemskab. Du skal dog være under 30 år, og det er klart mest fordelagtigt for dig, hvis du bliver medlem senest 1 år, før du er færdig med at læse. Ellers har du ikke ret til dagpenge, hvis du står uden job, når du er færdiguddannet.

Er du i job, er det er rigtig god idé at få et a-kasse medlemskab, da det er din sikkerhed for, at du har penge til at betale dine regninger med, hvis du bliver arbejdsløs. Se en oversigt over a-kasser her.

Det offentlige sikkerhedsnet

Ønsker du at blive få et medlemskab af en a-kasse, er der stort set frit valg på alle hylder. Er du i forvejen medlem af en fagforening, er der typisk penge at spare ved at blive meldt ind i deres a-kasse. Se oversigt over medlemskaber med både a-kasse og fagforening.

Det er dog ikke alle, der tilbyder begge dele. Vil du have en sikkerhed for, at du kan opretholde en nogenlunde levestandard og få betalt din husleje, have råd til mad og forbrug samt mange andre fornødenheder. Det er et offentligt sikkerhedsnet, som kan give dig ro på – set i forhold til, hvis du er nødsaget til at modtage kontanthjælp, hvilket er en betydeligt lavere sats.

Fordele ved et a-kasse medlemskab

  • Du har ret til dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs
  • Du kan få udbetalt dagpenge allerede fra dag 1. når du er færdig med din uddannelse
  • Du modtager støtte i forbindelse med uddannelser og kurser
  • Mulighed for karriererådgivning
  • Ret til juridisk bistand i forbindelse med fyring, opsigelse eller andre forhold vedrørende ansættelse

Der er derfor al mulig god grund til at få et a-kasse medlemskab, hvis du vil sikre dig en vis økonomisk stabilitet, som er gældende i op til 2 år.