Gratis a-kasse – et stærkt udgangspunkt

Er du ikke medlem af en a-kasse, kan du med stor fordel blive det med det samme. Du kan få gratis a-kasse, hvis du er studerende og under 30 år. Kan du ikke se værdien i at melde dig ind nu, imens du læser, så læs du blot videre. En a-kasse er nemlig et absolut must, da du aldrig kan være sikker på, at der er arbejde til dig, når du er færdig. Det kan nok være, at du har en forkromet plan, men det er aldrig til at sige, hvor længe du sidder i den stilling. Kommer der for eksempel en ny finanskrise eller andet, der kan være til hindring for, at du kan forblive på arbejdsmarkedet. Som studerende under 30 år bør du til enhver tid udnytte den glimrende mulighed, at du kan få gratis a-kasse. Husk, at du skal melde dig ind senest 1 år, før du er færdig med dine studier.

For elever og studerende – bliv medlem helt gratis

Uanset om du læser, er under uddannelse som elev inden for håndværk eller lignende, har du altid mulighed for at sikre dig med en gratis a-kasse, så længe du befinder dig i uddannelsessystemet. Det koster som sagt ingenting, og du bliver en del af et sikkerhedsnet, som tager vare på dig, når du dimitterer, og du måske ikke har sikret dig et godt job. Her kan du gå på dagpenge i op til 2 år. Du skal dog være til rådighed for arbejdsmarkedet og være villig til at tage et job. Yderligere skal du være fyldt 18 år, have et CPR-nummer, dansk bopæl og sende ansøgninger samt deltage i møder i Jobcentret.

Der er masser af fordele ved en a-kasse

Ud over at du kan få gratis a-kasse, får du også adgang til en lang række goder, som du bør drage nytte af, hvis du ikke har et arbejde. Du kan få hjælp til at skrive CV og ansøgninger, så du øger dine chancer for at komme til samtale. Du kan også få sparring af en faglig og kompetent vejleder før eventuelle jobsamtaler – og så har du mulighed for at få professionel karriererådgivning i øjenhøjde, så du ser, hvilke gode muligheder du reelt har. Der er udelukkende fordele ved at melde dig ind i en a-kasse, når du er studerende eller elev – så gør det, før det er for sent. Ved endt uddannelse koster noget hver måned eller hvert kvartal. Hvor meget afhænger af den enkelte a-kasse.