Lønsikring sikrer din løn i tilfælde af arbejdsløshed

Læs mere om hvad lønsikring er nedenfor.

Få lønsikring hos din a-kasse:

Lønsikring:

90% af din nuv. løn eller op til 40.000 kr.

Læs mere om Business Danmark

Lønsikring:

90% af din nuv. løn eller op til 40.000 kr.

Læs mere om CA

Lønsikring:

90% af din nuv. løn eller op til 40.000 kr.

Læs mere om Det Faglige Hus

Lønsikring:

90% af din nuv. løn eller op til 40.000 kr.

Læs mere om Frie her.

Lønsikring:

80% af din nuv. løn eller op til 21.000 kr.

Læs mere om KRIFA

Lønsikring:

Op til 30.000 kr.

Læs mere om Magistrenes Akasse

Hvad er lønsikring og hvornår er den aktuel

Vil du have ekstra sikkerhed i din hverdag, har du mulig for at tilkøbe en såkaldt lønsikring, som sikrer dig det meste af din reelle indtægt, hvis du skulle gå hen at miste dit job. Der er rigtig mange, der gør brug af denne option, da det giver dem ro i sindet – velvidende om de er sikret en vis indtægt i op til 12 år efter, at de er blevet fritstillet/opsagt. Du kan tegne en lønsikring via dit medlemskab i a-kassen, hvilket giver dig et ekstra beløb til udbetaling, hvis du en dag står uden arbejde. Du får både dagpenge og det ekstra beløb, hvilket er en god måde at sikre dig økonomisk på – og hvorfor rigtig mange danskere vælger at gøre det.

Hvornår bør du vælge at tilkøbe sikring af din løn?

Det korte og mest fornuftige svar vil være altid. Befinder du dig i en branche, hvor der er stor omskiftelighed og sæsonudsving, giver det naturligvis rigtig god mening. Selvom du føler dig tryg i dit job og i det marked, du beskæftiger dig med, så ved man aldrig, hvad der sker. Det var de færreste, der så finanskrisen komme, hvor arbejdsløsheden steg betragteligt. Har du tilkøbt lønsikring, er du rigtig god stillet, og du har stadig mulighed for at betale dine regninger. Vil du have ro på den økonomiske front, er det klart en fordel at sikre dig selv en vis indkomst på denne måde.

Fordele ved lønsikring

Har du brug for at få sikre din økonomi i tilfælde af, at du skulle gå hen at miste dit job, er det givtigt for dig at vælge lønsikring. Der er gode fordele ved det – blandt andet at du får ro omkring din økonomi i op til 12 måneder efter, hvor du kan få helt op til 90% af bruttoindkomst ved siden af de dagpenge, du får udbetalt ved siden af hver måned. Dagpengene skal ikke trækkes fra – det er en ekstra indkomst, der sikrer dig et økonomisk grundlag. Og desuden kan du trække dine indbetalinger til din lønsikring fra i skat.

Du skal leve op til følgende kriterier

For at få lov til at få en lønsikringsordning, skal du leve op til en række kriterier.

  • Du skal være mindst 18 år og max. 59 år
  • Du skal have et dansk CPR-nummer og have fast bopæl i Danmark
  • Du skal være arbejdsdygtig
  • Du skal være i job og modtage løn i Danmark
  • Du skal være medlem af en a-kasse
  • Du skal have en gyldig ansættelseskontrakt, som er gældende på ubestemt tid, hvor du arbejder minimum 17 om ugen

Det er forskelligt fra de forskellige a-kasser, hvilke kriterier du skal leve op til, men ovenstående er gældende for stort set alle.